Op 2 oktober starten we met de museumstoomtrein uit 1887. Het lijntje van 20 kilometer van Hoorn naar Medemblik is compleet met de oorspronkelijke stations bewaard gebleven. In Medemblik lunchen we en stappen dan op het museumschip Friesland naar Enkhuizen. In Enkhuizen brengen we een bezoek aan het Zuiderzeemuseum. Voor een dag in het verleden.

Koek en zopie en onze kaartjes worden geknipt. Zoals altijd gaat het er wat chaotisch aan toe.

Onze Queen Tini met onze gaste

Gravin van Oud-Raeffeldam.

Duchessa Lily de Saronno, de organisatrice van dit uitje.

Freule Dorothea, Markiezin van Karrebas en Freule van Wallesteyn

Station Medemblik met op de achtergrond nog net een stukje van de Friesland

Het regent, oh wat regent het.

Een echte heksenbezem

WAAK JE!

Een onbewoonbaar verklaarde woning.

Na het openluchtmuseum bezoeken we het nieuwe mooie binnenmuseum. Het ligt vol met oude bootjes, maar er hangen ook schilderijen, er is een vitrine met hulletjes, verschillende scheepsmodellen, een kanon en visgerei. Kortom de geschiedenis van de Zuiderzee en de bevolking in de vissersdorpen.

 

We dineren bij Italiaans Restaurant Porto Vecchio aan de haven van Enkhuizen.

Plotseling slaat de haast toe om de trein naar Hoorn te halen en voor donker weer thuis te zijn. Het afrekenen wordt een hektisch gebeuren, waarin de Gravin leiderschap toont.

 

Ja en dan de terugreis. Hilarischer kan je hem niet bedenken.

De Gravin wordt belemmerd in het kopen van een kaartje en stapt dus zonder kaartje de trein in die klaar staat om te vertrekken en meldt dit bij de conducteur. Onderweg komt hij natuurlijk even praten over het kaartje, dat is tenslotte zijn werk.

Ze komen met zijn 2-en en de vraag is waarom. Is dat de standaard procedure, of willen ze wel eens zien hoe de Gravin dit oplost of zijn we vermomde terroristen ....... ?

De Gravin maakt een hele act van de situatie en iedereen ligt dubbel van de lach, behalve de conducteur, die prima in zijn rol blijft.

Uiteindelijk belooft de Gravin in Hoorn een kaartje te kopen en komt ze er zonder boete vanaf.

Maar wat de conducteur nu echt  van ons dacht zal altijd een vraag blijven, al vroeg een van de 2 zich wel af of er drugs in het spel waren. Levenswijsheid is maar alles, ook voor een conducteur.

 

Het was een Rode Hoeden bestendige dag.

Terug naar boven Enkhuizen

Maak jouw eigen website met JouwWeb